8 C
Klaipėda
2024 / 10 / 06

Kaip prieširdžių virpėjimas veikia kasdienį gyvenimą ir ką galima padaryti?

Ar jau skaitėte?

Prieširdžių virpėjimas (PV) yra lėtinė širdies būklė, kuri gali turėti didelę įtaką kasdieniam gyvenimui. Nereguliarus širdies ritmas gali sukelti simptomus, kurie paveikia žmogaus fizinę ir emocinę savijautą. Tačiau su tinkama priežiūra ir gyvenimo būdo pokyčiais galima suvaldyti PV ir išlaikyti gerą gyvenimo kokybę. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip PV veikia kasdienį gyvenimą ir kokių priemonių galima imtis, kad būtų galima susidoroti su šia būkle.

- Reklama -

Kasdienio gyvenimo iššūkiai

Nuovargis ir silpnumas:

  • Kodėl tai vyksta: Dėl nereguliaraus širdies ritmo organizmas gali nepakankamai aprūpinti deguonimi, o tai sukelia nuovargį ir bendrą silpnumą. Tai gali apsunkinti kasdienę veiklą, darbą ir socialinį gyvenimą.
  • Ką daryti: Planuokite dieną taip, kad turėtumėte pakankamai poilsio laikotarpių. Rinkitės lengvesnes veiklas, kurios nereikalauja didelio fizinio krūvio, ir siekite išlaikyti nuoseklų miego režimą.

Dusulys:

  • Kodėl tai vyksta: Kai širdis nesugeba efektyviai pumpuoti kraujo, plaučiai gali nepakankamai prisotinti deguonies, todėl atsiranda dusulys, ypač fizinio krūvio metu.
  • Ką daryti: Venkite intensyvaus fizinio krūvio ir pasitarkite su gydytoju dėl tinkamų fizinio aktyvumo formų. Laikykitės gydytojo rekomendacijų dėl vaistų vartojimo, kurie gali padėti sumažinti simptomus.

Emociniai sunkumai:

  • Kodėl tai vyksta: Gyvenimas su lėtine būkle, tokia kaip PV, gali sukelti nerimą, depresiją ir kitus emocinius iššūkius. Nežinomybė dėl sveikatos būklės ir nuolatinis nerimas dėl galimų komplikacijų gali pabloginti emocinę gerovę.
  • Ką daryti: Ieškokite paramos iš draugų, šeimos ar paramos grupių. Profesionali pagalba, tokia kaip psichologo konsultacijos, taip pat gali būti naudinga. Praktikuokite atsipalaidavimo technikas, tokias kaip meditacija ar joga, kad sumažintumėte stresą.

Kasdienės strategijos gyvenant su prieširdžių virpėjimu

- Reklama -

Laikykitės gydymo plano:

  • Kodėl tai svarbu: Tinkamai paskirtas gydymas gali žymiai sumažinti PV simptomus ir sumažinti komplikacijų riziką. Tai apima vaistų vartojimą, reguliarius vizitus pas gydytoją ir sveikatos patikras.
  • Ką daryti: Vartokite vaistus taip, kaip nurodė gydytojas, ir stebėkite savo būklę. Jei pastebite pokyčių ar naujų simptomų, nedelsdami informuokite gydytoją.

Fizinė veikla:

  • Kodėl tai svarbu: Reguliarus, tačiau švelnus fizinis aktyvumas padeda palaikyti širdies sveikatą, gerina nuotaiką ir padeda kontroliuoti svorį, kuris yra svarbus PV valdymui.
  • Ką daryti: Pasirinkite lengvas veiklas, tokias kaip vaikščiojimas, plaukimas ar joga, ir pasitarkite su gydytoju dėl tinkamo fizinio krūvio lygio.

Sveika mityba:

  • Kodėl tai svarbu: Subalansuota mityba padeda kontroliuoti kraujospūdį, cholesterolio lygį ir svorį, kurie visi yra svarbūs PV valdymui.
  • Ką daryti: Laikykitės dietos, kurioje gausu vaisių, daržovių, pilno grūdo produktų ir sveikų riebalų. Venkite perdirbtų maisto produktų, kurie gali padidinti kraujospūdį ir cholesterolio lygį.

Streso valdymas:

  • Kodėl tai svarbu: Stresas gali pabloginti PV simptomus ir sukelti naujus epizodus. Valdymas streso yra esminė gyvenimo kokybės palaikymo dalis.
  • Ką daryti: Praktikuokite atsipalaidavimo technikas, tokias kaip gilus kvėpavimas, meditacija ar joga. Ieškokite būdų, kaip sumažinti streso šaltinius savo gyvenime.

Prieširdžių virpėjimas gali turėti didelę įtaką kasdieniam gyvenimui, tačiau tinkamai valdomas jis neturi užkirsti kelio gyvenimo kokybei. Laikydamiesi gydymo plano, rūpindamiesi savo fizine ir emocine gerove bei pritaikydami kasdienes strategijas, galite efektyviai valdyti šią būklę ir išlaikyti aktyvų, pilnavertį gyvenimą. Jei kyla klausimų ar sunkumų, nedvejodami kreipkitės į gydytoją – jie gali pasiūlyti papildomą pagalbą ir rekomendacijas.

TOP naujienos

Tinklaraštininkė Ieva Swan dalijasi patarimais, kaip pavasarį į garderobą įnešti daugiau spalvų

Atėjus pavasariui norisi atsinaujinti savo stilių bei drabužinę ir įnešti į garderobą daugiau spalvų. Tačiau tinklaraštininkė, nuomonės formuotoja ir stilistė Ieva Swan įsitikinusi –...

Patvirtintas septynioliktasis mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejis

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad Lietuvoje patvirtintas septynioliktasis mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Asmuo mirė Respublikinės Šiaulių ligoninės klinikoje, skirtoje priimti pacientus, įtariamus...

Skaidulos – jūsų žarnyno draugai: kaip namuose pasigaminti ypač naudingą skaidulų mišinį?

Daugeliui turbūt yra tekę girdėti apie skaidulas bei jose slypinčią naudą žmogaus organizmui. Nors didesnio visuomenės ir mitybos specialistų dėmesio skaidulos susilaukė dar praėjusio...

Nacionalinė miškų inventorizacija: miškų prieaugis Lietuvoje didėja

Nepertraukiamos nacionalinės miškų inventorizacijos (NMI), kurią vykdo Valstybinė miškų tarnyba, preliminarūs matavimų rezultatai rodo, jog miško žemės medynų plotas Lietuvoje per 21 metus padidėjo...

Sulaikytas vyras įtariamai disponavęs dideliu kiekiu narkotinių medžiagų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenį, kuris įtariama neteisėtai disponavo dideliu narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiu. Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie 52 m. Klaipėdos...

Augintiniams namuose – ir grožio procedūros

Auginantys naminius gyvūnus turi pasirūpinti begale dalykų – kokybišku maistu ir indais jiems, guoliu, higienos priemonėmis, skanėstais, žinoma, neužmiršdami ir žaislų savo keturkojams draugams. Kaip rodo lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys, šiais metais itin...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS